Biogasscan

Biogasscan

Biogasscan

Onze biogasscan is een krachtige tool waarmee gebruikers twee eenvoudige casussen kunnen doorrekenen: de verkoop van biogas en de opwaardering van biogas tot aardgaskwaliteit, ook bekend als groengas. Met deze tool kun je snel en gemakkelijk de haalbaarheid van beide opties beoordelen. Zo krijg je inzicht in de potentiële winstgevendheid van een eigen biogasproject op jouw erf. De biogasscan is een waardevolle hulpbron voor bedrijven die willen investeren in duurzame energieopwekking en de transitie naar groene, circulaire praktijken willen versnellen.

Doe de gratis biogasscan!

Doe de Biogasscan!
Bio-UP is een monomestvergister.

Financiële haalbaarheid

De biogasscan maakt gebruik van geavanceerde berekeningen en modellen om een gedetailleerd inzicht te geven in de financiële haalbaarheid van een monomestvergister. Het beoordelingsproces omvat onder andere de analyse van de mest opbrengst, eventuele specifieke wensen omtrent de mestvergister en het verdienmodel. Op basis van deze gegevens kan de scan een indicatie geven of de implementatie van een monomestvergister een rendabele en duurzame keuze is voor het bedrijf.

Objectief en gestructureerd resultaat

De scan biedt bedrijven een objectieve en gestructureerde benadering om de potentie van een monomestvergister te beoordelen. Door gebruik te maken van deze tool kunnen ondernemers hun besluitvormingsproces versterken en weloverwogen investeringsbeslissingen nemen. De biogasscan draagt bij aan een duurzame toekomst door het stimuleren van de productie van groene energie uit mest, het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van circulaire landbouwpraktijken.

Doe de online biogasscan!

Over Bio-Line

Bio-Line is onderdeel van CCS Energie-advies. Eén van de expertises van CCS Energie-advies is het berekenen van verschillende business cases. Hiervoor gebruiken wij door ons ontwikkelde tools. Naast de biogasscan hebben wij ook een stikstofscan ontwikkeld, die de mogelijkheid tot een stikstofstripper berekent. Zo kun jij dit direct online berekenen of deze interessant voor je zijn. Mocht je er niet uitkomen, dan nemen we het graag samen met je door tijdens een vrijblijvend gesprek.

Alle werkgebieden

Contactpersoon Biogasscan

Dieter Groen Msc

Dieter Groen Msc

Consultant

Lees meer

Direct contact

Een afspraak maken over jouw mogelijkheden?

Wij vertellen je graag meer over één (of meerdere) van onze oplossingen!

Vrijblijvende afspraak aanvragen