Open dag Hoge Hexel – 24 juni

Open dag Hoge Hexel – 24 juni

Groen gas uit eigen mest

Een middag die volledig in het teken zal staan van “groen gas uit eigen mest”. Een uitkomst die voor zowel mens als natuur alleen maar voordelen kent. Hét circulaire alternatief voor aardgas dat voor melkvee- en varkenshouders een extra inkomstenbron en toekomstperspectief biedt.

Ons streven is een circulaire toekomst waar alle toekomstige generaties de vruchten van plukken. Samen stappen zetten naar ‘de ultieme vorm van kringlooplandbouw’. Daartoe maken we ons continu sterk voor waardevolle bijdragen aan de energietransitie en een gezondere leefomgeving.

Bij Varkenshouderij ‘n Stol in Hoge Hexel tref je op 24 juni een prachtig voorbeeld van één van onze circulaire innovaties. Gekoppeld aan de grootste boerderijschaal mono-mestvergister van Nederland!

Ze vergisten hier 17.000 ton vleesvarken-mest en vermijden 1300 ton CO2-uitstoot. Tegelijkertijd werkt onze Bio-UP installatie het vrijgekomen biogas, met zo’n 40 m3 per uur, op tot voldoende groen gas voor maar liefst 300 (!) woningen.

Dankzij deze Bio-Line installatie en de succesvolle samenwerking van ‘n Stol en CCS Energie-advies kan bijna het gehele dorp Hoge Hexel van het aardgas af! En zo voorziet familie Tijs mensen niet alleen van voedsel, maar ook van warmte.

Zien we jou op 24 juni aanstaande?

Wil je meer weten over de productie van groen gas? Ben je benieuwd naar de Bio-UP of de grootste mono-mestvergister van Nederland? Is de combinatie wellicht ook een goeie uitkomst voor jou(w boerderij)? Onze experts beantwoorden op 24 juni aanstaande al je vragen. Samen lopen we over ‘t erf van N-Stol, bekijken we de installaties en lichten we alle mogelijkheden toe.

Aanmelden voor de open dag
Er geldt een vrije inloop, maar in verband met de catering zouden we het op prijs stellen wanneer je je aanmeldt via bovenstaande button. Alvast vriendelijk bedankt en hopelijk tot de 24e!

Datum:
24 juni 2022Programma:
Aanvang: 14:00 uur
Toespraak: 14:30 uur
Vervolg: vrije doorloop
Einde: 17:00 uur

Toegang, hapjes, drankjes, uitleg en inspiratie kosteloos!

Locatie:
Varkenshouderij ‘n Stol
Kolonieweg 7
7645 BB Hoge Hexel

>> Route via Maps

Namens
Oprichter CCS Energie-Advies René Cornelissen

Dr. Ir. René Cornelissen

Eigenaar / Oprichter

Over dit artikel

14 juni 2022 / Auteur: Joost Berends

Alle nieuwsberichten

Een afspraak maken over jouw mogelijkheden?

Wij vertellen je graag meer over één (of meerdere) van onze oplossingen!

Vrijblijvende afspraak aanvragen